Over ons

Cor Arts studeerde medische biologie aan de universiteit van Utrecht. In de periode 1987 tot 1992 deed Cor een onderzoek naar de relatie tussen voedingsvezelinname en borstkanker. In mei 1992 verdedigde Cor zijn proefschrift en werd doctor van de medische faculteit van de universiteit van Utrecht. Vanaf die tijd was het Cor duidelijk dat er een relatie is tussen consumptie van de juiste voeding en gezondheid. In 2011 ging Cor daarom orthomoleculaire geneeskunde studeren in Belgiƫ. In 2014 resulteerde dit in het diploma orthomoleculair nutritionist / therapeut.

Sinds 2014 heeft Cor een eigen praktijk in de orthomoleculaire geneeskunde. Zijn praktijk is nu gevestigd in de Sigarenmakerstraat 5 in 's-Hertogenbosch.

Dr. Cor Arts

Onze gezondheid wordt voortdurend op de proef gesteld als gevolg van interne en externe factoren. Bij interne en externe factoren moet men vooral denken aan negatieve stress gedurende een langere periode. Overbelasting van de bijnieren en hypothalamus, maar ook het disfunctioneren van de lever als gevolg van de belasting met toxische stoffen.

Ook onze voeding is een belangrijke pijler voor onze gezondheid. Er kunnen tekorten aan bepaalde vitaminen en mineralen ontstaan door verkeerde of te eenzijdige voeding. Ook straling en stress zijn negatieve factoren voor onze gezondheid.

Indien u (chronische) gezondheidsproblemen ondervindt dan bent u van harte welkom om tijdens een intake gesprek (duurt circa 1,5 uur), u gezondheidsklachten met mij te delen. Na dit intakegesprek volgt een advies dat kan bestaan uit: verandering van voedingsgewoonte, verandering van lifestyle, bijvoorbeeld meer bewegen. Of het advies om bepaalde voedingssupplementen te nemen om tekorten aan te vullen. Ook kan het voorkomen dat u doorverwezen wordt naar een andere therapeut met een bepaald specialisme of dat u geadviseerd wordt contact op te nemen met uw huisarts.

Zo nodig kan een vervolgafspraak gemaakt worden om de resultaten van de uitgevoerde adviezen te bespreken of eventueel aan te passen.