Wat is orthomoleculaire therapie?

De term ‘orthomoleculair’ is voor het eerst gebruikt door Linus Pauling, tweevoudig Nobelprijswinnaar. Het betekent goed / juist op molecuul niveau. De cellen in ons lichaam moeten op de juiste wijze functioneren. Pas dan zullen ook onze organen en ons lichaam op de juiste wijze kunnen functioneren.

Natuurlijke voedingsstoffen worden steeds meer betrokken bij wetenschappelijk onderzoek. Hierbij wordt ook duidelijk dat er naast de therapeutische effecten ook andere voordelen te behalen zijn. Het belangrijkste hierbij is het feit dat er veelal geen bijwerkingen zijn. Bij toepassen van deze geneeswijze wordt getracht een brug te slaan tussen de orthomoleculaire gezondheidszorg en de natuurgeneeskunde enerzijds én de reguliere geneeskunde anderzijds.

In onze huidige tijd wordt het steeds duidelijker dat voeding bij het verzorgen van je gezondheid een belangrijke rol speelt. Voeding is meer dan datgene wat je tijdens het eten in je mond steekt; het is namelijk ook alles waarmee we in contact zijn, dus ook datgene wat via onze zintuigen binnenkomt, en wat we voelen en denken.

Gezondheid is een kwestie van evenwicht, en speelt zich af te midden van voortdurende veranderingen binnen en buiten onszelf. Gezonde voeding is noodzakelijk voor een goede gezondheid, maar omdat we allemaal verschillend en uniek zijn hebben we behoefte aan persoonlijke voeding. Vooral hoe we verteren bepaalt welke voeding voor ons persoonlijk geschikt is.

Onderstaand extra uitleg over orthomoleculaire geneeskunde.

Paul Arts (1984) houdt zich sinds 2006 bezig met biest. Tijdens zijn HAS en WUR studie begon hij samen met zijn vader Cor Arts aan de verkoop van biestproducten voor honden, katten, paarden, schapen- en geitenlammeren en kalveren. In de loop der jaren is er veel kennis vergaard over biest, de werkzame stoffen en het effect op de gezondheid van mens en dier. Deze kennis is gebruikt om producten voor diverse dieren te ontwikkelen. 

« Terug naar het overzicht