Over Cor Arts

Cor Arts (1951) studeerde biochemie (HBO-B te Oss) en medische biologie aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Na een jaar als research fellow gewerkt te hebben op het Endocrinologisch laboratorium (hoofd Prof. Dr. J.H.H. Thijssen) van het Academisch Ziekenhuis te Utrecht, werkte Cor van 1984 tot 2002 bij TNO Voeding te Zeist. Hier specialiseerde hij zich in de controle op het illegaal gebruik van groeibevorderaars (anabole steroïden, bèta-agonisten) bij de vleesproductie.

Van 1987 tot 1992 voerde hij een promotieonderzoek uit naar de relatie tussen borstkankerincidentie en voedingsvezel inname. Met name werd onderzocht wat de fysiologische / biochemische effecten van het oestradiol- metabolisme zijn in relatie tot voedingsvezel inname en daarmee samenhangend de ontwikkeling van mammatumoren. (Dietary fiber and hormonal processes related to mammary carcinogenesis. The inverse association between dietary fiber and breast cancer risk revisited; 1992).

Sinds 2002 werkt Cor als adviseur met betrekking tot voedselveiligheid aangelegenheden (chemische, fysische en microbiologische aspecten).

In 2011 is Cor begonnen met de studie orthomoleculaire geneeskunde bij het FIOW te Laarne (Walter Faché). In 2014 studeerde Cor af als orthomoleculair nutritionist. Hiervoor werd ook een scriptie geschreven met als titel: “Colostrum: breed toepasbaar voor de ondersteuning van een goede gezondheid”. Een literatuuronderzoek met praktische onderbouwing.

Cor is lid van de MBOG; Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde.

Dr. Cor J.M.Arts

Dr. Cor J.M. Arts